Riedel Communications Benelux

 

Riedel Communications Benelux

Audio Acoustics reseller voor het “Riedel Communications” Intercom en Video Distributie portfolio België en Luxemburg.

Riedel Communications is een toonaangevende leverancier van live productietools in de wereld van media en entertainment. Onze hardware- en softwareoplossingen variëren van gedistribueerde video- en audio-netwerken tot intercom- en replay-oplossingen.

Binnen het Advanced Communications platform ontwikkelt Riedel Communications producten als onder andere Bolero en Punqtum.

Bolero is een revolutionair draadloos intercomsysteem dat tot 250 beltpacks en 100 antennes in één implementatie ondersteunt. Het herdefinieert de draadloze intercom met geavanceerde functies zoals ADR (Advanced DECT Receiver) met multi-diversity technology voor verbeterde RF performance, "Touch&Go" NFC-beltpackregistratie en veelzijdige bediening als beltpack, keypanel of zelfs als walkie-talkie, een primeur in de branche.

Punqtum is “Digital Intercom made affordable”. Punqtum is een eenvoudig te instaleren en bedienen 2 kanaals bekabeld intercomsysteem voor een breed scala aan applicaties. De oplossing werkt op een standaard IT netwerk zonder additionele benodigde netwerk configuratie. Daardoor is het eenvoudig toe te passen in bestaande infrastructuur en is nieuwe infrastructuur eenvoudig te schalen op een kost effectieve methode.

Naast intercom oplossingen heeft Riedel Communications ook een sterk Video portfolio bestaande uit het krachtige en betrouwbare MediorNet TDM en het innovatieve MediorNet IP platform.

De robuuste MediorNet TDM-apparaten van Riedel zijn ontworpen voor de uitdagingen van live-evenementen. Dankzij de gedistribueerde, flexibele topologie en het innovatieve app-concept is het systeem zeer aanpasbaar aan snel veranderende productiebehoeften. Dit is met name nuttig in dynamische omgevingen, waar MediorNet het mogelijk maakt om snel en met minimale inspanning meer apparaten en apps toe te voegen.

MEdiorNET IP is het antwoordt op de toegenomen vraag nar IP oplossingen binnen Video Netwerken. De volledige IP-oplossingen zijn schaalbaar, eenvoudig en zowel ruimte- als kostenefficiënt. Daarnaast biedt MediorNET ook een migratie van vertrouwde SDI apparatuur naar IP mogelijk. De flexibele systemen bieden hybride oplossingen mogelijk die het beste van beide werelden combineren en een soepele, geleidelijke overgang naar IP-workflows ondersteunen.